12.7.13

Σοβαρές και δημοκρατικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ #2



Παραθέτω ξανά χωρίς σχόλια μερικά αποσπάσματα από άρθρο της Σοφίας Δερμετζόγλου, στην ιστοσελίδα του Λαφαζάνη: 

«Αφού τελικά επικράτησε πλειοψηφικά η άποψη στο κόμμα μας να πραγματοποιηθεί το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ένα ασφυχτικό χρόνο και περιορισμένο πλαίσιο, (…) προχωρήσαμε σε συνεδριάσεις σε πάνω από 500 οργανώσεις σε λιγότερο από 3 εβδομάδες.
Για αυτή γίνονται όλα...
Και αυτά με απανωτές ακυρώσεις συνελεύσεων λόγω των εξελίξεων, με χιλιάδες νέες εγγραφές μελών, οι οποίες δεν είχαν στο μεγαλύτερο τους μέρος κριτήρια ή αξιολογήσεις (…)
(…) «φάστ-τρακ» προσυνεδριακές διαδικασίες, όπου τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν, όπως πληροφορούμαι, μια συμμετοχή σε αυτές, αν δεν πέφτουν οι συνομιλητές μου πολύ έξω, γύρω στο 30% των εγγεγραμμένων μελών στις οργανώσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα και λίγο παραπάνω από 30% στην περιφέρεια! (…)
Στην διαδικασία των ψηφοφοριών αναδείχτηκε, ίσως, η πιο ανησυχητική πλευρά: οι περισσότεροι απ΄ αυτούς που ψήφισαν για αντιπροσώπους στο Συνέδριο,  δεν είχαν παρακολουθήσει καν ούτε μία από  τις προσυνεδριακές συνελεύσεις για τη συζήτηση των θέσεων και του Καταστατικού του Κόμματος, ενώ πολλοί απ΄ αυτούς που ψήφισαν, χωρίς να συμμετάσχουν στις προσυνεδριακές συζητήσεις, ήταν μέλη που γράφτηκαν στο Κόμμα μόλις πρίν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το Συνέδριο, με προφανή στόχο να επηρρεάσουν τους εσωκομματικούς συσχετισμούς!
Ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός που μπορεί να αποδοθεί σε αυτό το φαινόμενο είναι  μαζικός εκλογικός μηχανισμός, με όρους "αποπολιτικοποίησης" και "αποϊδεολογικοποίησης"! (…)»

Διαβάστε επίσης τα εξής: 1 και 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου