17.4.13

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με «ολίγη» από Χρυσή Αυγή!


Μέρα με τη μέρα, αποδεικνύεται πόσο ιστορική ήταν η στάση του ΚΚΕ να μην δεχτεί να μπει σε συζητήσεις και παζάρια για τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Η απόφαση αυτή μπορεί να στοίχισε εκλογικά στο Κόμμα, αλλά αν είχε κάνει το λάθος να απεμπολήσει τις αρχές του, το κόστος θα ήταν ανυπολόγιστο.

Με ποιον λέγανε τότε το ΚΚΕ να κάνει κυβέρνηση; Με το ΣΥΡΙΖΑ και γιατί όχι και με τον Καμμένο, που είναι αντιμνημονιακός. Η συνεργασία άλλωστε ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου έχει ήδη προχωρήσει. Κοινοβουλευτική συνεργασία, παζάρια για υπουργεία τον Ιούνη ενώ ο Τσίπρας λέει πως μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «υπάρχουν πολλά σημεία ταύτισης».

Για το κόμμα Καμμένου έχουν γραφτεί πολλά. Η είδηση που διάβασα όμως τυχαία χτες, λέει ακόμα πιο πολλά.

Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Αργολίδα, που βγήκε μάλιστα πρώτος σε σταυρούς (και δεν εκλέχτηκε στο «τσακ») πήρε μεταγραφή και εκλέχτηκε σύνεδρος στους Ανεξάρτητους Έλληνες! Να τον χαίρονται τον καινούριο "συνεργάτη" στον ΣΥΡΙΖΑ!! Και με αυτόν, «πολλά σημεία ταύτισης»;

Με αυτούς λοιπόν να τα βρει το ΚΚΕ; Αυτό θέλουν οι αριστεροί, οι ριζοσπάστες; Συνεργασία με εθνικιστές, ακόμα και φασίστες; Αυτό είναι «ενωτική», «σύγχρονη» πολιτική; ενώ το να παλεύεις στη δουλειά, τη γειτονιά να ενωθεί ο εργάτης, με τον μαγαζάτορα και τον αγρότη είναι «σεχταρισμός» και «οπισθοδρόμηση»; Όσοι παραπλανήθηκαν να βγάλουν συμπεράσματα, να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία.

3 σχόλια:

  1. Το λινκ για την ειδηση δεν λειτουργει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω επιδιορθώθηκε. thnx για την παρατήρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tο γεγονός είχε ως εξής. Ο τύπος αυτός, ήταν υποψήφιος στην Αργολίδα, εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα της στελέχωσης των ψηφοδελτίων στην περιοχή και τελικά, πήρε 2000 ψήφους. Οι χρυσαυγίτες είχαν πριν τις εκλογές ενστάσεις, αλλά όπως και σε άλλες περιοχές, άφησαν τον χρόνο να κυλήσει επίτηδες και ο εν λόγω ήταν ο πρώτος που εκτοξεύτηκε από το παράθυρο (και δεν διεγράφη γιατί ποτέ δεν ήταν μέλος, δηλ εγγεγραμμένος). Η αφορμή, είναι ότι είχε επαφές με στελέχη της ΝΔ και μπαινόβγαινε μέχρι και στο γραφείο του περιφερειάρχη. Εμφανιζόταν δε από τον Ιούνιο κι έπειτα, σαν "στελεχάρα", παράγοντας πολιτικός και μαγνήτης ψήφων, που αν δεν τον θέλει η ΧΑ, μπορεί να τους πάρει και να πάει σε άλλη παραλία. Σήμερα, τον βλέπουμε να συμμετέχει σε συνέδρια των ΑΝ.ΕΛ. όπου τον "έμπασαν" δυο πρώην υποψήφιοι του ΛΑΟΣ στην Πελοπόννησο (ένας απόστρατος της αεροπορίας κι ένας τοπικός δημοσιογράφος), οι οποίοι γενικότερα αναζητούν πολιτική στέγη για να τρυπώσουν, με δεδομένο ότι προεκλογικά, είχαν προσπαθήσει να το κάνουν με την Χρυσή Αυγή και απορρίφθηκαν αυτοστιγμεί.
    Έχω επανειλημμένα γράψει, πως από το ναυάγιο του ΛΑΟΣ, υπάρχουν εκείνοι που πρόλαβαν να επανενταχθούν στη ΝΔ και εκείνοι που προσπαθούν να "μπαρκάρουν" με άλλο σκάφος, το οποίο εξαρχής φαινόταν ότι είναι οι ΑΝ.Ελ. δεδομένου ότι στο σύνολό τους, έχουν εκ των προτέρων ή γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τους χρυσαυγίτες και τον χαρακτήρα των οργανώσεών τους.
    Προσωπικά λοιπόν, όπως και την συντριπτική πλειοψηφία των συναγωνιστών, αυτή η εικόνα με την άτεγκτη στάση ενώπιον οποιουδήποτε "τιμήματος", με ευχαριστεί. Αποφεύγονται οι κακοτοπιές.

    Άντε τώρα, να σας εξηγησω, ότι δεν αφορά και τόσο, την ΧΑ, το μέλλον κάποιου αποβλήτου της. Γι' αυτόν, αρκεί ο τίτλος, όσο χαζός, αντιφατικός και ψεύτικος κι αν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή