10.4.13

Απλά μαθήματα παραπληροφόρησης…


Υπάρχει ένα γεγονός. Αύριο ξεκινάει το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Μια σημαντική ιστορική στιγμή για το Κόμμα και για το λαό. Μια πλούσια συζήτηση – συνδυασμένη με πρακτική δράση κορυφώνεται με τις εργασίες του Συνεδρίου.

Υπάρχει και μια κατασκευασμένη πραγματικότητα. Απ’ τις 9 Δεκέμβρη που βγήκαν οι Θέσεις, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και από κοντά και διάφορες χαφιέδικες ιστοσελίδες έδωσαν «ρέστα» προκειμένου ο λαός να μην ενημερωθεί για το Συνέδριο του ΚΚΕ, να μη μάθει τις Θέσεις του και φυσικά ποιοι είναι οι λόγοι που το ΚΚΕ πραγματοποιεί το συνέδριο του.

Στην αρχή απλώθηκε ένα πέπλο σιωπής. Τι και αν σε μια Κυριακή οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ μπήκαν σε 74.000 σπίτια. Τι και αν πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες εκδηλώσεις, συσκέψεις, περιοδείες σ’ όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων. Για τα αστικά ΜΜΕ το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ απλά δεν υπήρχε.
Μετά το τροπάρι άλλαξε. Η αφορμή ήταν οι επιστολές ορισμένων πρώην στελεχών του ΚΚΕ στον Προσυνεδριακό Διάλογο. Τότε ξαφνικά γεννήθηκε η είδηση.
«Το ΚΚΕ σε κρίση», «Εμφύλιος στο ΚΚΕ», «Μάχη χαρακωμάτων στο ΚΚΕ» κτλ. κτλ. Προβοκάτσια και φαντασία μπόλικη ανακατεμένη με ίδιο το στόχο: ο λαός να μη μάθει για το Συνέδριο του ΚΚΕ και όχι μόνο αλλά να πειστεί πως το ΚΚΕ είναι σαν τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα με τους δελφίνους και τα καπετανάτα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ψήφιση των προσυνεδριακών ντοκουμέντων στα Όργανα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χάλασε βέβαια αυτό το παραμύθι.

Έτσι σήμερα, μια μέρα πριν το Συνέδριο έπρεπε να γεννηθεί μια άλλη είδηση. Έτσι έσκασε το πρωί, η έγκριτη «Καθημερινή» να γράφει με «ασφαλείς πληροφορίες» πως η Αλέκα Παπαρήγα αποχωρεί… Με ταχύτητα φωτός, το copy-paste έπεσε βροχή. Ορισμένοι βιαστικοί φτάσανε να γράφουν πως η Αλέκα Παπαρήγα αποχωρεί από το ΚΚΕ… 

Η αλήθεια ποτέ δεν βρήκε θέση στις σελίδες τους, τα παράθυρα τους. Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που αρχίζει αύριο, θα βγάλει το ΚΚΕ πιο ισχυρό, πιο ατσαλωμένο, πιο ικανό στην πάλη για το σοσιαλισμό, για να λυτρωθεί ο λαός μας απ’ τη μισθωτή σκλαβιά – για να ζήσει όπως του αξίζει. 

Οι αποφάσεις του θα φτάσουν πλατιά στο λαό. Θα φροντίσουν γι’ αυτό οι χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες, οι φίλοι, οι οπαδοί του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι που παλεύουν στο πλευρό μαζί με το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου