5.12.12

Τσίπρας: Δημιουργούμε τον ΣΥΡΙΖΑ της δημοκρατίας των μελών


Περίσσεψαν οι δηλώσεις του Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την δημοκρατία στο νέο κόμμα, το ρόλο που θα παίζουν τα μέλη, για την ενότητα και άλλα τέτοια. Ανάμεσα σε άλλα, είπε για παράδειγμα ο Τσίπρας στην Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ: «Νέος φορέας από τα κάτω. Των ανθρώπων του, όχι των ειδικών. Αμεσοδημοκρατικός, όχι γραφειοκρατικός. Εναλλακτικός, όχι δογματικός. Μηχανή παραγωγής ιδεών, όχι μηχανισμός στελεχών. Πολιτικός φορέας των εξελίξεων, όχι των συσχετισμών.»
Αυτά βέβαια στα λόγια, γιατί στη πράξη έγιναν άλλα... Οι λιστομαχίες και οι κόντρες για τα ψηφοδέλτια πήγαν σύννεφο στην Συνδιάσκεψη. Βέβαια, όπως έχουν συνήθειο οι οπορτουνιστές δεν απέφυγαν και το ιντερνετικό ξεκατίνιασμα…. Έτσι, σε ένα γνωστό για το ήθος του blog έγινε το σώσε! Τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ των «συντρόφων» που σχολιάζουν ανώνυμα είναι αποκαλυπτικά:

Ίδου το ανθολόγιο σχολίων, ενδεικτικά της «δημοκρατίας» και της «ενότητας» του νέου ΣΥΡΙΖΑ:

«Τα απλά μέλη δεν αποφασίζουν τίποτα απλά χαύτουν τις αποφάσεις της κεντρικής τους γαϊδάρας μια απ΄ τα παλιά…»
«… το Αριστερό Ρεύμα το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες.»
«Συμπέρασμα: όλη η ιστορία έγινε για τα κουκιά, τα ρεβύθια και τις καρέκλες»
«Προς το παρόν οι μηχανορραφίες και ο ζήλος το αριστερού ρεύματος να ελέγχει το κόμμα και οι τακτικισμοί-εκβιασμοί του λαφαζάνη που πετάει τη βόμβα κι ύστερα τα μαζεύει, έμενα αυτά μου θυμίζουν ΠΑΣΟΚ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου