20.12.12

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τα ίδια με τη τρόικα…


Ποιος «σεχταριστής» του ΚΚΕ λασπολογεί πάλι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος «γραφειοκράτης» του Περισσού ταυτίζει την «ριζοσπαστική αριστερά» με την τρόικα;;;
Κανένας;;; Ακριβώς, γιατί τα λένε μόνοι τους και οι ΣΥΡΙΖΑιοι. Διαβάστε παρακάτω όσα γράφει ο Πάνος Κοσμάς, μέλος της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαιοι αυτοί τα λένε, γιατί έχουν και τις καρεκλομαχίες σε εξέλιξη, αλλά η ουσία παραμένει ίδια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα… ίσα ίσα βρίσκεται απέναντι…

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες υπό κοινωνικό και εργατικό έλεγχο. Οι αντιφατικές γενικότητες της τελευταίας περιόδου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει υπό «δημόσιο έλεγχο» τις τράπεζες αλλά ταυτόχρονα θα ιδρύσει και δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα βρήκαν τη διευκρίνισή τους στη συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στο «Βήμα», που προτείνει το σουηδικό πρότυπο της δεκαετίας του ’90: κρατικοποίηση, εξυγίανση και επάνοδος σε ιδιωτικά χέρια! Δύσκολα θα βρει κανείς ουσιαστική διαφορά με αυτό που προβλέπει το σχέδιο της τρόικας για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: ανακεφαλαιοποίηση, εξυγίανση, πέρασμα των μετοχών στον EFSF ή στο ΤΧΣ και επιστροφή τους στους ιδιώτες. Να γιατί, παρά τον εξαγγελλόμενο «δημόσιο έλεγχο», μας χρειάζεται και η ίδρυση δημόσιας επενδυτικής τράπεζας…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου